+33 147 42 66 66 | [email protected] | FRANCE
Vijf productfotografie tips

Wij geven u graag een aantal bruikbare handige productfotografie tips!..

Vijf productfotografie tips

Vijf productfotografie tips

Wij geven u graag een aantal bruikbare handige productfotografie tips!

Handige tips voor het fotograferen van producten

Productfotografie tips? Wij geven u graag een aantal handige tips voor productfotografie. Tenslotte kunnen goede productfoto’s de conversie van uw webwinkel verhogen. Wij stellen altijd één vraag centraal: “Wat vindt u belangrijk bij een online aankoop?” Juist, goede productfoto’s! Een productfoto is de eerste indruk van een klant. De uitdrukking ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’ is er niet voor niets. Mooie foto’s van uw product trekken direct de aandacht, terwijl de online teksten meestal deels of niet gelezen worden.

Welke tips productfotografie hebben wij voor u?

Er zijn vele tips voor productfotografie. Wij bespreken er nu vijf:

  • Producten fotograferen vanuit meerdere hoeken
  • Toon details van uw product
  • Rustige productfotografie (witte) achtergrond
  • Let op de kleuren
  • Formaat productfoto’s

 

Bij productfotografie is de fotograaf degene die bepaald. Er is geen op maat gemaakte “handleiding productfotografie” die u hierbij helpt. Het is veelal een persoonlijke smaak. U kunt natuurlijk wel rekening houden met uw bezoekers.

Producten fotograferen tips

Hieronder een uitgebreide beschrijving van onze productfotografie tips.

Producten fotograferen vanuit meerdere hoeken
Geef de bezoeker een zo goed mogelijk beeld van het product. Dit doet u door het product te fotograferen vanuit meerdere hoeken. Uit onderzoek blijkt dat de verkopen met maar liefst 58% stijgen (bron: Emerce / Vouchercloud). Daarnaast geeft het de online bezoeker ook een beter beeld van het product. Vergroot uw sales kansen door gebruik te maken van meerdere afbeeldingen bij een product.

In een fysieke winkel kan de klant het product van alle kanten bekijken. Het is belangrijk dat u deze ervaring online zo goed mogelijk evenaart. Een trend is 360 graden productfotografie. Uit onderzoek blijkt dat 91% geeft aan dat 360⁰ animaties de shopping experience verhoogd (bron: Adobe Scene 7).

Product fotograferen vanuit meerdere hoeken

Toon details van uw product
Zorg dat foto’s ingezoomd kunnen worden, zodat de klant details van het product kan bekijken. Uit onderzoek blijkt dat 61% de mogelijkheid wil hebben om in te zoomen op bepaalde onderdelen van de foto (bron: IRCE 2012 report). Het is wel belangrijk dat het kwalitatief scherpe productfoto’s zijn. Zijn de productfoto’s niet scherp, dan werkt de zoomfunctie natuurlijk ook niet naar behoren.

Rustige productfotografie (witte) achtergrond
Goede productfotografie valt en staat met de achtergrond. Een rustige, het liefst een witte, achtergrond zorgt ervoor dat alle aandacht naar het product gaat. Er zijn meerdere creatieve manieren om een witte achtergrond te maken, maar daar zijn ook oplossingen voor. Bekijk bijvoorbeeld onze fototafel voor productfotografie kleding of onze alles-in-één lichtbox fotostudio.

Productfotografie

Let op de kleuren
Zorg dat de kleuren op de productfoto overeenkomen met de werkelijkheid. Het is zonde als uw klanten producten retourneren, omdat de productfoto niet overeenkomt met de werkelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat 30% dit aangeeft (bron: Drapers Etail Report). Gaat u binnenkort starten met productfotografie? Wij laten u graag onze mogelijkheden zien middels een demonstratie.

Formaat productfoto’s
Het formaat van productfoto’s is belangrijk voor uw bezoekers en uzelf. Maak uw webwinkel overzichtelijk door alle afbeeldingen in hetzelfde formaat te tonen. Daarnaast is de grootte van de productfoto’s belangrijk voor de snelheid van uw website. Hoe weet u welk formaat het beste is? Dit kunt u afstemmen met uw webbouwer. Vraag aan uw webbouwer het formaat en de bestandsgrootte. Het is zonde als u naderhand erachter komt dat dit de snelheid van de website vertraagd. Test de snelheid van uw website met Google PageSpeed Insights.

Productfotografie tips pagespeed insights

Fotografie tent of een fotostudio kopen?

FototentProductfotografie tips kleine fotostudioProductfotografie tips fotostudio kopen

Er zijn tal van oplossingen voor productfotografie. Is het beter om te kiezen voor een fotografie tent of een fotostudio kopen? Dat is afhankelijk van de hoeveelheid productfotografie, de terugverdientijd van de investering en uw persoonlijke wensen.

360 graden fotografie
Wilt u bijvoorbeeld 360 graden productfotografie? Dan is een fotostudio kopen de meest logische keuze. Bij een alles-in-één fotostudio heeft u een gebruiksvriendelijke software, kunt u de verlichting instellen en behoort nabewerking tot het verleden. Bij een fotografie tent heeft u meer invloeden van buitenaf(dit komt niet ten goede van de kleurechtheid van het product) en u creëert geen 100% witte achtergrond.

Fotostudio oplossingen
Bekijk onze PackshotCreator R3 lichtbox of onze LuminaPad fototafel (in combinatie met een PackshotSpin). Wij geven u graag persoonlijk advies. Hebben wij uw interesse gewekt? Vraag een demonstratie aan en ontvang tijdens de demonstratie nog meerdere productfotografie tips.


Share This:

Related articles

Leave a Reply

Name (*)

Your full name please.

Email address (*)

Used for gravatar.

Website

Link back if you want.

Your comments (*)

Newsletter Signup