Vijf productfotografie tips

Wij geven je graag een aantal praktische en handige productfotografie tips, bijvoorbeeld voor het fotograferen van producten voor je webshop! Een productfotograaf inhuren is namelijk niet de enige oplossing: met deze tips maak je zelf je professionele productfoto’s. Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk dat je producten er zo mooi mogelijk uitzien op je website. Misschien denk je dat je hiervoor een professionele productfotograaf nodig hebt, maar dat is niet altijd het geval. Met een paar simpele tips kun je zelf goede foto’s maken die je producten laten stralen. En als je echt professionele resultaten wilt, overweeg dan om een kleine studio te bouwen om je producten in te fotograferen. Met deze tips hoef je geen grote investeringen te doen om het prachtige product van jouw webshop op zijn best te presenteren. Vergeet het zoeken naar een goede productfotograaf : je kunt het zelf doen.

Handige tips voor producten fotograferen voor webshop

Professionele Productfotografie tips? Wij geven u graag een aantal handige tips voor productfotografie. Tenslotte kunnen goede productfoto’s de conversie van uw webwinkel verhogen. Wij stellen altijd één vraag centraal: “Wat vindt u belangrijk bij een online aankoop?” Juist, goede productfoto’s! Een productfoto is de eerste indruk van een klant. De uitdrukking ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’ is er niet voor niets. Mooie foto’s van uw product trekken direct de aandacht, terwijl de online teksten meestal deels of niet gelezen worden.

Welke tips productfotografie hebben wij voor u?

Er zijn vele tips voor productfotografie. Wij bespreken er nu vijf:

Bij productfotografie is de fotograaf degene die bepaalt. Er is geen op maat gemaakte “handleiding productfotografie” die u hierbij helpt. Het is veelal een persoonlijke smaak. U kunt natuurlijk wel rekening houden met uw bezoekers.

Producten fotograferen voor webshop tips

Hieronder een uitgebreide beschrijving van onze productfotografie tips.

Producten fotograferen vanuit verschillende hoeken
Geef de bezoeker een zo goed mogelijk beeld van het product. Dit doet u door het product te fotograferen vanuit meerdere hoeken. Uit onderzoek blijkt dat de verkopen met maar liefst 58% stijgen (bron: Emerce / Vouchercloud). Daarnaast geeft het de online bezoeker ook een beter beeld van het product. Vergroot uw verkoop kansen door gebruik te maken van meerdere foto’s bij een product.

In een fysieke winkel kan de klant het product van alle kanten bekijken. Het is belangrijk dat u deze ervaring online zo goed mogelijk evenaart. Een trend is 360 graden productfotografie. Uit onderzoek blijkt dat 91% aangeeft dat 360⁰ animaties de shopping experience verhoogd (bron: Adobe Scene 7).

Toon details van uw product
Zorg dat foto’s ingezoomd kunnen worden, zodat de klant details van het product kan bekijken. Uit onderzoek blijkt dat 61% de mogelijkheid wil hebben om in te zoomen op bepaalde onderdelen van de foto (bron: IRCE 2012 report). Het is wel belangrijk dat het kwalitatief scherpe productfoto’s zijn. Zijn de productfoto’s niet scherp, dan werkt de zoomfunctie natuurlijk ook niet naar behoren.

Rustige productfotografie (witte) achtergrond
Goede productfotografie valt en staat met de achtergrond. Een rustige, het liefst een witte, achtergrond zorgt ervoor dat alle aandacht naar het product gaat. Er zijn meerdere creatieve manieren om een witte achtergrond te maken, maar daar zijn ook oplossingen voor. Bekijk bijvoorbeeld onze fototafel voor kleding productfotografie of onze alles-in-één lichtbox fotostudio. Je kunt ook kiezen voor een transparante achtergrond.

Let op de kleuren
Zorg dat de kleuren op de productfoto overeenkomen met de werkelijkheid. Het is zonde als uw klanten producten retourneren, omdat de productfoto niet overeenkomt met de werkelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat 30% dit aangeeft (bron: Drapers Etail Report). Gaat u binnenkort starten met productfotografie, producten fotograferen voor webshop? Wij laten graag onze mogelijkheden zien middels een demonstratie.

Formaat productfoto’s
Het formaat van productfoto’s is belangrijk voor uw bezoekers en uzelf. Maak uw webwinkel overzichtelijk door alle productfoto’s in hetzelfde formaat te tonen. Daarnaast is de grootte van de productfoto’s belangrijk voor de snelheid van uw website. Hoe weet u welk formaat het beste is? Dit kunt u afstemmen met uw websitemaker. Vraag aan uw websitemaker het formaat en de bestandsgrootte. Het is zonde als u naderhand erachter komt dat dit de snelheid van de website vertraagt. Test de snelheid van uw website met Google PageSpeed Insights.

Productfoto’s maken : Fotografie tent of een fotostudio kopen?

Er zijn tal van oplossingen voor productfotografie. Is het beter om te kiezen voor een fotografie tent of een fotostudio kopen? Het hangt ervan af of je meerdere producten hebt om vast te leggen, de hoeveelheid productfotografie, de terugverdientijd van de investering en je persoonlijke wensen.

360 graden fotografie
Wilt u bijvoorbeeld 360 graden productfotografie? Dan is een fotostudio kopen de meest logische keuze. Bij een alles-in-één fotostudio heeft u een gebruiksvriendelijke software, kunt u de verlichting instellen en behoort nabewerking tot het verleden. Bij een fotografie tent heeft u meer invloeden van buitenaf (dit komt niet ten goede van de kleurechtheid van het product) en u creëert geen 100% witte achtergrond.

Ontdek de Hotspot-functie

Met 360-achtergrond verwijdering

Fotostudio oplossingen
Bekijk onze PackshotCreator R3 lichtbox, onze Packshot One Mark II (voor grotere producten) of onze LuminaPad fototafel (in combinatie met een PackshotSpin) om ongewenste schaduwen te voorkomen. Wij geven u graag persoonlijk advies. Hebben wij uw interesse gewekt? Vraag een demonstratie aan en ontvang tijdens de demonstratie nog meerdere productfotografie tips. Producten laten fotograferen is nog nooit zo eenvoudig geweest.”

Andere artikelen die u mogelijk interessant vindt:

Post image

Hoe zet je een zelfgemaakte fotostudio op voor productfotografie?

30 maart 2021

Als productfotografie expert bij PackshotCreator, wil ik graag mijn kennis en tips met je delen om je te helpen bij het opzetten van een zelfgemaakte fotostudio voor productfotografie en om goede productfoto’s te maken.   1. Ruimte, uitrusting en richtlijn voor goede productfoto’s Voor deze Do It Yourself gaan we geen tijd verspillen en de […]

Post image

Upgrade je fotostudio met de PackshotCreator accessoires voor sieradenfotografie

17 maart 2021

Accessoires voor sieradenfotografie De accessoires voor sieradenfotografie, gecombineerd met een geautomatiseerde fotostudio, stellen je in staat om de 2D foto’s of 360° animaties van al je sieraden te verbeteren en te verfijnen. Vermindering van reflecties, precisie van gezichtspunt, consistentie… Ontdek ons assortiment accessoires om je fotostudio voor sieraden vooruit te helpen.   MacroSphere   Met […]

Post image

Upgrade je fotostudio met accessoires voor productfotografie automatisering

17 maart 2021

Accessoires voor automatisering van productfotografie De accessoires die zijn gewijd aan de automatisering van productfotografie, gecombineerd met onze fotostudio’s en software, zullen je helpen tijd te besparen, creatiever en preciezer te zijn bij het maken van foto’s vanuit meerdere hoeken of bij het maken van animaties. Verschillende standpunten positioneren, centreren en kiezen: ontdek de accessoires […]