Investeren in fotostudio producten? Stel eerst de volgende 5 vragen

Bent u niet tevreden over hoe je fotostudio producten heeft gefotografeerd, vooral de kwaliteit van productfoto’s? Wilt u tijd besparen met productfotografie? Moeten de productfoto’s voldoen aan strikte kwaliteitseisen, zonder verhoging van marketingbudgetten? Klinken deze vragen u bekend in de oren? Dagelijks hebben wij te maken met dergelijke klantcases.

Moet u investeren in een fotostudio en daarmee de productfotografie intern verzorgen? Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om te kijken naar de volgende 5 vragen:

Vraag 1:

Heeft u op lange termijn behoefte om met een fotostudio producten te fotograferen?

De aanschaf van een geautomatiseerde fotostudio, randapparatuur, implementatie en het trainen van het personeel brengt een bepaalde investering met zich mee. Is uw onderneming product gerelateerd en is er een continue stroom van (nieuwe) producten? Met een eigen fotostudio kunt u op elk moment productfoto’s maken, bespaart u tijd, moeite en geld. U investeert eenmalig (PackshotCreator fotostudio’s zijn licentievrij) in een fotostudio, terwijl u bij het uitbesteden van uw productfotografie jaarlijks tegen vaste kosten aanloopt. Wilt u liever een fotostudio huren? Maak dan gebruik van al onze oplossingen bij onze showroom in Utrecht.

Vraag 2:

Heeft u een vast marketingbudget voor productfotografie?

De kosten bij de aanschaf van een fotostudio kunnen het 1e jaar hoger zijn dan het uitbesteden van productfotografie. Op lange termijn is een in-house oplossing goedkoper (uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie). Een productfoto is het eerste wat een online bezoeker ziet en daarom is productfotografie een belangrijk onderdeel van uw marketingbudget.

Vraag 3:

Heeft u de benodigde expertise om met een fotostudio producten te fotograferen?

Bij het uitbesteden van productfotografie heeft u allereerst een fotografie partij nodig en een medewerker(ster) die fungeert als aanspreekpunt, productbeelden kan beoordelen en indien nodig ook bewerken. Kunnen deze vier functies uitgevoerd worden door één medewerker(ster)? Bij een geautomatiseerde PackshotCreator fotostudio kunnen alle vier de functies door één persoon worden gedaan. Er is geen specifieke kennis nodig.

Vraag 4:

Zijn uw producten op één plek gecentraliseerd?

Bij het verzorgen van interne productfotografie is het gemakkelijker als dit gedaan wordt vanuit één locatie. In de meeste gevallen is dit het magazijn of er wordt een speciale plek voor gecreëerd. Bevinden uw producten zich op meerdere locaties? Dan kunt u ervoor kiezen om de fotostudio te verplaatsen in een koffer.

Vraag 5:

Heeft u voldoende ruimte voor een fotostudio en bijbehorende fotostudio producten?

De benodigde ruimte voor het gebruiken van een fotostudio is afhankelijk van het type product dat u aanschaft. Het varieert van een bureaumodel tot losse studiosets van 3 bij 4 meter. Hou er daarnaast rekening mee dat u plek nodig heeft om uw producten eventueel schoon te maken en te assembleren.

Productfotografie intern verzorgen of uitbesteden?

Deze vijf overwegingen helpen u een stap verder bij het bepalen of het intern verzorgen van uw productfotografie verstandig is. Kortom bepaal uw behoeften, bereken uw terugverdientijd en is er voldoende ruimte?

Bij Minifotostudio staat u er niet alleen voor, want:

Gratis aflevering, installatie en producttraining. Uw personeel kan gelijk aan de slag

Ontvang tips van onze specialisten. Bekijk ook eens onze productfotografie tips.

Fotografie kennis is overbodig, dankzij de geavanceerde en gebruiksvriendelijke software van onze fotostudio producten. Maak in kwestie van paar klikken een automatisch vrijstaande productfoto.

Ervaar het gemak en resultaat met uw eigen producten en plan vandaag nog een demonstratie in.

Andere artikelen die u mogelijk interessant vindt:

HUB Footwear: “We zijn niet afhankelijk van een externe fotograaf”

15 april 2019

Verschenen op 24 september 2013, Schoenvisie editie 8 Marije Buren, hoofd marketing bij Hub Footwear in Den Haag: “Hub Footwear is een internationaal opererend schoenenmerk met salesteams door heel Europa. Samen bedienen wij ruim 1.621 klanten die allemaal op tijd de nieuwe collectie willen inkopen. Snel schakelen is dus noodzakelijk. Op het gebied van productfotografie […]

Post image

De populaire lichtboxen van PackshotCreator

15 april 2019

PackshotCreator lichtboxen zijn er in diverse soorten en maten. Van een Mini tot een MaestroBot 3D en veel oplossingen daar tussen. Opbouw in maat, prijs en kwaliteit komt het duidelijkst naar voren in de Mini fotostudio van de PackshotStart, PackshotOne en PackshotCreator R3. Onderstaand een overzicht van deze populaire lichtboxen, dé oplossing voor praktisch elk […]

Investeren in fotostudio producten? Stel eerst de volgende 5 vragen

15 april 2019

Bent u niet tevreden over hoe je fotostudio producten heeft gefotografeerd, vooral de kwaliteit van productfoto’s? Wilt u tijd besparen met productfotografie? Moeten de productfoto’s voldoen aan strikte kwaliteitseisen, zonder verhoging van marketingbudgetten? Klinken deze vragen u bekend in de oren? Dagelijks hebben wij te maken met dergelijke klantcases. Moet u investeren in een fotostudio […]